Simrit
Live in Amsterdam

Multiple #1 Albums – iTunes World Music Charts

“Stelt je eens voor dat Aurora Borealis kan zingen: dat is Simrit’s stem. Tijdloos, sterk en etherisch als het geluid van een walvis.” – LA YOGA

“Voor Simrit is zingen niet zomaar optreden, het is een heilige verering van het Hemelse. Haar stem, haar muziek en haar lessen reflecteren deze toewijding die haar zo moeiteloos lijkt toe te komen. Deze toewijding is een gift, een talent verheven boven alles, dat duizenden mensen naar de lichtheid van het bestaan en het bewustzijn zal leiden die in deze tijd zo essentieel is voor de mensheid.” -SNATAM KAUR

“Allereerst ben ik een ongelooflijke fan van Simrit. De eerste keer dat ik haar live zag, dacht ik – wauw ze punk/rock-achtig. Ik weet niet waarom ik dat dacht, maar dat is het element dat mij aantrok en waardoor ik haar muziek ging ontdekken. Haar gevoel voor melodie, haar energie en haar muzikaliteit onderscheiden haar. Voor mij is Simrit de stem van deze nieuwe tijd.” -BELINDA CARLISLEDe Simrit Experience

Sommige artiesten kunnen zorgen voor ware verbintenis met eeuwenoude meditaties en iedereen, van popartiesten tot theaterpubliek aansporen om verliefd te worden op de woorden van de oude wijzen. Sommige artiesten hebben die aanwezigheid om zowel betrokkenheid als een kalmerend effect te bewerkstelligen, een gehoor dat de resonanties kan horen die continenten en zielen verbinden.

Vocalist en tekstschrijver Simrit, geboren in Athene, Griekenland, geadopteerd en opgevoed in het Amerikaanse zuiden is een van deze artiesten. Haar muziek en kunst hebben fans als Steven Tyler van Aerosmith en Belinda Carlisle van de Go-Go’s aangetrokken, staan bekend om hun diepte, achtervolgende schoonheid, gevoel en psychedelische sfeer.

Zij groeide op met de harmonische schoonheid en melodische gevoeligheid van de oeroude Byzantijnse Grieksorthodoxe chants, waarbij ze het ritme van de West-Afrikaanse drumtradities die ze heeft bestudeerd, laat samensmelten met haar piano- en zangtraining uit verschillende tradities. Simrit en haar band laten karakteristieke facetten van mystieke poëzie en intieme spirituele ijver aan het licht komen.

Het unieke geluid en artistieke bijdrage van Simrit hebben de grenzen van wereld- en chantmuziek geleid, geïnspireerd en gestimuleerd om nieuwe plekken te ontdekken en oude gewoontes te laten gaan. Ze mixt gedistilleerde, filosofische akkoorden met etherische en pakkende samenstellingen, ze zet 16e-eeuwse Gurmukhi-poëzie om in hypnotiserende, swingende nummers, ontwikkeld verheven melodieën en voelt en creëert epische soundscapes doorregen met mantra’s. Ze brengt de diepte van het heilige en het oeroude naar het moderne.

Niet lang nadat de muziek begint zal je realiseren dat dit geen doorsnee concert is. Van de transcendente geluiden, de hypnotiserend ritme, muzikanten van wereldklasse en Simrit’s betoverende STEM…Tijd om lekker te swingen!

Gemeenschapsforum

Concert Voorbeeld

Gratis Download

The Keeper (Live)

Privacy Policy

Geluids Speler

Close Hide: I already like BrightStar

Like us on Facebook?